استراتژی تولید محتوا

نقشه راه محتوا چیست؟
نقشه راه محتوا، استراتژی تولید محتوا یا استراتژی بازاریابی محتوا، پلان تولید محتوا و … همگی واژه هایی هستند با معانی مشابه و هدفی یکسان که به یک چیز کلی اشاره دارند و آن هم این است که در کسب و کار خود یک مسیری را مشخص کرده و برای رسیدن به اهداف خود، این مسیر را ادامه دهید.
عوامل بسیار زیادی در این مسیر و برای طراحی این مسیر وجود دارند که رعایت و یا عدم رعایت کردن آنها، شما را به اهداف تعیین کرده خود نزدیک و یا دور میکند.
هدف ما از نوشتن این مقاله این است که شاید بتوانیم در مورد موضوع خیلی مهم تولید محتوا و طراحی نقشه راه محتوا که امری ضروری در دنیای کسب و کار آنلاین و بازاریابی دیجیتال است، کمکی به شما بکنیم. شما در این مقاله با مفهوم و اهمیت نقشه راه محتوا و عواملی که باید در طراحی و تدوین آن در نظر داشته باشید، آشنا خواهید شد.
با تعریف دو اصطلاح در این زمینه شروع میکنیم:
استراتژی محتوا
استراتژی محتوا، مسیر و راهی برای به هدف رساندن محتوای تولید شده و همچنین راه های ارائه مطالب برای تعامل بیشتر با مخاطب است. گاهی اوقات میتوان محتوایی تولید کرد که هدف آن صرفا بازاریابی و یا تبلیغات نباشد؛ این محتواها در دسته استراتژی محتوا قرار میگیرند.
استراتژی بازاریابی محتوا
منظور از این نوع استراتژی، تدوین راهی برای به مقصد رسیدن محتوای تولید شده است؛ ولی این بار با هدف فروش محصولات یا خدمات. در واقع دو نوع هدف در استراتژی بازاریابی محتوا وجود دارند که مکمل یکدیگر هستند؛ ارائه محتوای هدفمند و فروش.
در این نوع استراتژی تجزیه و تحلیل مشتریان، داشتن تقویم محتوایی، آشنا بودن با بازار کار و شناسایی رقبا و چند عامل دیگر بسیار مهم میباشند.
در اکثر اوقات این دو اصطلاح(استراتژی محتوا، استراتژی بازاریابی محتوا) را باهم ادغام میکنند و به نام استراتژی تولید محتوا از آن استفاده میکنند که معنی و مفهوم هر دو را دارد. منظور ما هم از استراتژی تولید محتوا در این مقاله، هر دو این اصطلاحات میباشد.
یکی از اصلی ترین دلایلی که صاحبان کسب و کارها به نتیجه دلخواه خود نمیرسند، دست و دل باز نبودن از نظر هزینه برای تولید محتوا است. از دیگر دلایل نتیجه نگرفتن هم میتوان به تولید محتوا بدون رعایت اصول آن، نادیده گرفتن نیاز ها و خواسته های مخاطبین، بیخبری از فعالیت رقبا و … اشاره کرد.
تنها راه حل شما بعنوان صاحب یک کسب و کار برای جلوگیری از این نتیجه نگرفتن ها، تدوین یک استراتژی محتوایی یا همان نقشه راه محتوا است.
چرا باید یک نقشه راه محتوا داشته باشیم؟
نقشه راه محتوا به شما کمک خواهد کرد تا با بررسی زمینه های مختلف کسب و کارتان مانند شناخت مخاطبین و نیاز آنها، آنالیز وبسایت و شبکه های اجتماعی تان، زیر نظر گرفتن فعالیت رقبا در بازار دیجیتال و… یک هدف کلی و راهی برای خودتان ساخته و در مسیر پیشرفت و توسعه کسب و کارتان قدم های درستی بردارید.
از طرفی، تدوین استراتژی تولید محتوا کمک خواهد کرد تا محتوایی مناسب در زمان مناسب و برای افراد مناسب ارائه دهید. این استراتژی یک ابزار قدرتمند در راه بازاریابی محتوا خواهد بود و شما توسط این ابزار میتوانید محتواهای خود را دائما بهروز نگه دارید و با مرور کردن آنها، اشکالات را رفع و اطلاعات جدیدی به آنها اضافه کنید.
همچنین کمک میکند برای محتوا هایی که میخواهید تولید کنید، برنامه ریزی دقیقی داشته باشید و درباره چگونگی ارتباط با مخاطبین خود توسط این محتوا فکری بیاندیشید.
داشتن استراتژی و نقشه راه باعث هدفمند شدن سرمایه گذاری های شما در کارتان خواهد شد و تضمین خواهد کرد تا به نتیجه ای که میخواهید، برسید؛ نداشتن یا پیروی نکردن از آن نیز باعث خواهد شد تا زمان و هزینه های صرف شده برای تولید محتوا، هدر رفته باشد.
شاید نتوان تمامی مزیت های استراتژی محتوا را نام برد ولی میتوانیم به چند مورد از مهمترین آنها اشاره کنیم:
- کاهش هزینه تولید محتوا
- کاهش زمان تولید محتوا
- تولید محتوای با کیفیت و هدفمند در قالب موضوعات مختلف
- افزایش احتمال موفقیت و رسیدن به هدف
- عقب نماندن از رقبا در بازار تولید محتوا و برتری نسبت به آنها
- تاثیر مثبت در سئوی سایت
- افزایش ترافیک و تعداد بازدیدکنندگان سایت و شبکه های اجتماعی
- افزایش نرخ تبدیل مخاطب به مشتری
- داشتن نظم و یکدستی در محتواهای تولید شده
- …
راه های تدوین استراتژی تولید محتوا (نقشه راه محتوا)
۱. تعیین هدف
قبل از شروع به هر کاری باید هدف و چرایی کار خود را مشخص کنید و دلیل خود از انجام آن کار را بدانید و تعیین کنید که میخواهید در پایان به چه چیزی برسید.
داشتن هدف به برداشتن صحیح قدم های بعدی کمک خواهد کرد و در میان انبوهی از اطلاعات و داده ها سردرگم نخواهید شد.
میخواهید چه کار کنید؟
با پرسیدن این سوال از خود، یک چهارچوب کلی برای خود مشخص کرده و نسبت به آن هدفی چند ساله تعیین کنید و مشخص کنید که بعد از چند سال میخواهید در چه جایگاهی قرار بگیرید. همچنین میتوانید تعیین کنید که استفاده از تولید محتوا چگونه شما را به آن جایگاه برساند.
بطور مثال، تولید محتوا برای سایت میتواند اهداف مختلفی داشته باشد؛ ولی عمده ترین و اصلی ترین اهدافی که برای یک سایت اهمیت دارد، شامل جزئیات زیر میباشد.
- افزایش نرخ تبدیل مخاطب به مشتری
- افزایش ترافیک سایت
- افزایش تعامل کاربران
- شناساندن بیشتر کسب و کار به افراد بیشتر
- افزایش فروش
- و…
در انتخاب اهداف خود سعی کنید به جزئیات فکر کرده و مشخص کنید که در چه زمانی و دقیقا به چه چیزی میخواهید برسید. مثلا اگر هدف شما افزایش فروش است، مشخص کنید که در چه مدت زمان و به چه مقدار افزایش، میخواهید برسید.
البته دقت داشته باشید که جزئیات را به گونه ای انتخاب کنید که در دسترس و قابل اندازه گیری باشند و چیزهای غیر ممکن را هدف کار خود قرار ندهید. چرا که در صورت محقق نشدن آنها، احتمال اینکه به کل ناامید شوید، هست.
۲. شناسایی مخاطبین هدف
یک مشتری خوب برای صاحبان کسب و کارها، همان مخاطب ایده آلی است که محتوای تولید شده را پسندیده و از خدمات و محصولات شما استفاده میکند. مشخص کنید که مخاطبین طرف حساب شما چه کسانی هستند.
شما باید همهی مخاطبین خود، حتی آنهایی که در فضای مجازی هستند را به چشم یک مشتری واقعی ببینید و ارزش یکسانی برایشان قائل باشید. سعی کنید دغدغه ها، باور ها، اولویت ها و بسیاری از ویژگی های دیگر آنها را شناسایی کنید.
ویژگی های مشتری شامل یک لیستی از رفتارها، نیازها، اهداف، برخی از ویژگی های شخصیتی آنها و… میباشد.
در مورد مخاطبین خود موارد زیر را بدانید:
- جنسیت
- سن
- مکان جفرافیایی
- رفتار و واکنش آنها در مقابل مسائل مختلف
- اهداف و نیازهای آنها
- راه های ارتباطی آنها با شما
- سرگرمی های آنها
- دغدغه ها و مشکلات آنها
- فضاهای اجتماعی که از آن استفاده میکنند.
- شخصیت هایی که روی آنها تاثیرگذار هستند.
- کارهایی که شما باید برای آنها انجام دهید.
با شناخت مخاطب میتوانید استراتژی و برنامه مناسب و موثری در بازاریابی محتوا داشته باشید و با رفع نیاز مخاطبین، آنها را به مشریان دائمی تبدیل کنید.
میتوانید برای شناخت و ارتباط بیشتر با مخاطبین، پرسشنامه ای را از طریق شبکه های اجتماعی یا ایمیل در اختیار آنها قرار دهید؛ اطلاعات بدست آمده را آنالیز و بررسی کنید و استراتژی خود را نسبت به آنها تدوین کنید.
۳. آماده سازی محتوا
به محتوای خود توجه زیادی کنید و آنها را ارزیابی کنید؛ چرا که ارزیابی، بخشی از استراتژی تولید محتوا میباشد. آماده سازی محتوا نیز میتواند شامل فهرست کردن، سازمان دهی محتواهای موجود، آماده سازی محتواهایی که قصد کار روی آنها دارید و… باشد.
۴. محتوای خود را هدفمند کنید.
حال که محتوای خود را مرتب کرده اید، برای هر کدام از آنها معیار های موفقیت تعیین کنید. این معیار ها میتوانند بر اساس اهدافی که برای خود مشخص کرده اید، باشند؛ معیارهایی مانند بررسی ترافیک سایتیا شبکه های اجتماعی، مدت زمان حضور مخاطبین، جزئیات صفحات مشاهده شده توسط مخاطبین، وضعیت اشتراک گذاری مطالب سایت یا شبکه های اجتماعی و…
تمامی این اطلاعات را به صورت یک فهرست درآورده و نگه دارید تا در زمانهای مختلف از آنها استفاده کنید. فراموش نکنید که این اطلاعات باید مرتبا بهروز شوند.
۵. تجزیه و تحلیل داده ها و کمبود های موجود و مشخص کردن اهداف دقیق تر
ممکن است در وبسایت یا شبکه های اجتماعی تان به محتوایی نیاز داشته باشید که وجود ندارد یا اینکه برخی از محتواهای موجود نیاز به اصلاح و بروز رسانی داشته باشند؛ شما بعنوان کارشناس محتوا باید تمامی این محتوا ها را شناسی کرده و برای آنها برنامه ای داشته باشید.
محتواهای تولید شده را مورد ارزیابی قرار دهید و کمبود ها و ضعف های آنها را بررسی کنید. شما باید بدانید که
- محتوای تولید شده برای کاربر مفید بوده یا نه؟
- یا اینکه با آن ارتباط برقرار کرده اند یا نه؟
- محتوای شما در کجای قیف بازاریابی قرار دارد؟
همچنین میتوان محتواها را از نظر کیفیت، کمیت، میزان ارزش و اهمیت و بسیاری از عوامل دیگر نیز بررسی کرد.
میتوانید از نظر معیار های گوگل و سئو نیز محتوای موجود را بررسی کنید. این معیارها شامل شاخص نرخ پرش، زمان سپری شده در سایت، تعداد بازدید صفحات و مطالب سایت، اصول سئو و… میباشد.
با ایراد یابی و رفع مشکلات موجود در محتوای خود، به جزئیات تازه تری خواهید رسید و با اینکه از قبل برای خود اهدافی را تعیین کرده بودید، قطعا اهداف جدید تری را در راه تدوین استراتژی پیدا خواهید کرد.
در مشخص کردن اهداف خود دقیق باشید و تمامی جزئیات آنها را تعیین کنید. اهداف شما باید معنی و مفهوم مشخص تر و دقیق تری داشته باشند، قابل اندازه گیری باشند، زمان دقیق رسیدن به آنها مشخص شود و…
۶. برند سازی با استفاده از تولید محتوا
سعی کنید همواره روی نام و برند خود سرمایه گذاری کنید. منظور همان برند سازی و شناساندن نام تجاری به اکثریت افراد جامعه است.
برای دیده شدن برند و کسب و کارتان و برای سرمایه گذاری روی بازاریابی محتوا، باید برند شما در محتوا هم به چشم بخورد؛ چرا که محتوا نیز یکی از عوامل موثر در برندینگ میباشد و از همه مهم تر اینکه محتوای شما باید مرتبط با برند شما باشد و ارزش و اهمیت برند شما را نشان دهد.
عوامل بصری زیادی هستند که در برندسازی و نشان دادن نام تجاری شما و در راستای انعکاس سبک و شخصیت کسب و کار خود و در نهایت استراتژی محتوایی، تاثیر مثبتی خواهند داشت؛ مانند تصاویر استفاده شده در مقالات و یا صفحه های اجتماعی، استفاده از لوگوی اختصاصی، هرگونه سند تجاری منحصر به خودتان و… پس استفاده کردن از این عوامل را جدی بگیرید.
۷. تهیه تقویم محتوایی
برای استفاده از داده هایی که در دست دارید و همچنین ارائه محتوا های تولید شده، یک تقویم و نقشه عملی تهیه کنید. این کار شما را در عملی کردن برنامه ها و تدوین یک استراتژی فوق العاده، کمک زیادی میکند. با داشتن تقویم و نقشه میتوانید در انتها و در زمانی از قبل تعیین شده، عملکرد و نتیجه کار خود را بهتر بسنجید و داشته های خود را زیر نظر داشته باشید.
همچنین اگر یک جدول زمانبندی برای کسب و کار خود در زمینه تولید محتوا داشته باشید، علاوه بر اینکه نظم و ترتیب در ارائه محتوا خواهید داشت، ذهنتان بیشتر درگیر خواهد بود و با ذهنی باز به سراخ تولید محتوا و تدوین استراتژی تولید محتوا خواهید رفت.
دغدغهی اکثر تولید کنندگان محتوا، زمان و هزینهای است که به تولید محتوا اختصاص داده میشود. از طرفی در دسترس بودن اطلاعات تولید شده، میزان حرفهای و منحصر به فرد بودن آن نیز از موارد مهم و قابل توجه برای تولید کنندگان محتوا است.
برای اینکه تمامی زحماتی که در راه تولید یک محتوا، که ممکن است چندین نفر ماه ها برای آن زحمت کشیده باشند، هدر نرود و در زمانی مناسب به مقصد نهایی و به دست مخاطب برسد، باید یک بازه زمانی مشخص و تقویم محتوایی برای ارائه محتواهای خود داشته باشید.
با تهیه یک تقویم محتوا در قالب جداول که میتواند شامل عناوین، کلمات کلیدی و… نیز باشد، محتوا با زمانبندی دقیق به دست مخاطب میرسد که در کنار رعایت اصول آن مطمئنا محتوایی موثر و کارآمد به دست مخاطبین خواهد رسید.
یکی دیگر از مزیت های داشتن تقویم زمانی برای انتشار محتوای خود، قابلیت استفاده از مناسبت ها و روزهای خاص میباشد که میتوانید با تولید محتوایی مرتبط با این مناسبت ها، مخاطبین جدید زیادی نیز کسب کنید.
برای نوشتن یک تقویم محتوایی خوب، میتوانید از ابزار های مختلفی مانند تقویم گوگل (Google Calendar) و گوگل شیت (Google Sheets) استفاده کنید.
۸. بازاریابی هدفمند
یک محتوای خوب به خودی خود یک تبلیغ خوب است. شما محتوای خود را میتوانید در قالب های مختلف که مرتبط با کسب و کارتان باشد، تهیه و منتشر کنید.
کلمه بازاریابی محتوا این روز ها خیلی زیاد به گوش میرسد؛ مخصوصا در فضاهای مجازی که یکی از مهمترین عناصری است که باید در تدوین نقشه راه در نظر گرفته شود.
رسانه های مجازی دقیقا مثل ویترینی شفاف برای شما هستند که برای تبلیغ هرچه بهتر و نتیجه گیری مثبت از این راه، نیازمند داشتن نقشه و استراتژی برای بازاریابی تولید محتوا مخصوص فضای مجازی هستید.
۹. ایجاد حس خوب در مخاطب
حتما میدانید که اکثر مشتری های شما دائمی نیستند، ولی همه آنها میخواهند در زمانی که شما را همراهی میکنند احساس خوبی داشته باشند و اگر این حس خوب را دریافت کنند، همراهی آنها با شما بیشتر خواهد شد.
همراه بودن هر چه بیشتر مخاطبین با شما، باعث درگیر شدن بیشتر آنها با محتوای تولیدی خواهد شد و با عکس العمل ها و نظرهایی که ارائه میدهند (لایک کردن، شیر کردن، کامنت ها و حتی نظرهای منفی) راه مناسب را برای شما در ادامه کار نشان خواهند داد.
از همه مهم تر اگر مخاطب از محتوای تولید شده راضی باشد و حس خوبی را دریافت کند، خود به خود تبدیل به مشتری میشود و این حس را پاسخ خواهد داد و این پاسخ دادن، شامل خرید محصولات یا خدمات از شما خواهد بود.
یکی دیگر از چیزهایی که برای مخاطبین بسیار مهم است، زمان میباشد. آنها دوست ندارند با محتوایی که به دست آنها میرسد وقت تلف کرده باشند و به خواسته خود نرسند؛ پس احترام گذاشتن به مخاطبین و بیهوده هدر ندادن وقت آنها را در اولویت کار خود قرار داده و محتوای با کیفیت ارائه دهید.
۱۰. ایده پردازی در تولید محتوا
برای تولید محتوا موضوع های مختلفی را میتوانید انتخاب کنید و آنها را با سناریو های متنوع ارائه دهید. سناریو ها نیز به همان اندازه که ایده پردازی ها منجر به تولید یک محتوا میشوند، سهم بزرگی دارند.
این نکته مهم را از یاد نبرید که بدون داشتن نقشه راه محتوا و تقویمی برای ارائه آن نمیتوانید سناریو ها و ایده پردازی های مناسبی خلق کنید. خلاقیت در خلق سناریو های محتوایی که منحصر به کمپانی شما باشند، نیازمند تفکر و برنامه ریزی دقیق هستند و هر بازاریابی محتوا نیز، نیاز به شناخت و اجرای دقیق سناریو ها دارد.
۱۱. بررسی وضعیت شرکت
پس از اینکه هدف خود را تعیین کردید، یک نگاهی به داشته ها و نداشته های خود بیاندازید و به طور کلی وضعیت فعلی کسب و کار خود را بررسی کنید.
این بررسی میتواند از جهات و جنبه های مختلفی باشد.
بررسی های کلی که میتواند شامل موارد زیر باشد:
- بیشترین درآمد فعلی شرکت از چه محصول یا خدمتی است؟
- دلیل درآمد زیاد این محصول یا خدمت، نیاز بازار به آن بوده یا از روشهایی در تبلیغ آن استفاده شده که فروش را بالا برده؟
- همچنین میتوانید وضعیت فعلی تیم و افراد مختلفی که در حال فعالیت در شرکت شما هستند را بررسی کرده و نیاز ها و پارامترهایی که به آن اهمیت میدهند را شناسایی کنید.
۱۲. کلمات کلیدی مربوط به کسب و کار
تقریبا میتوان گفت اساس تولید محتوا، کلمات کلیدی هستند. کلمات کلیدی مربوط به کسب و کار شما هستند که مشخص میکنند مخاطبین شما به دنبال چه چیزهایی هستند و سوالات و نیازهای آنها چیست. همچنین تاثیر مثبتی روی ترافیک سایت از طریق گوگل و ورود کاربران به وبسایت شما را دارند.
یکی از ابزارهای مهمی که گوگل توسط آن کسب و کار و سایت شما را شناسایی میکند، همین کلمات کلیدی هستند. شما میتوانید با استفاده از کلمات کلیدی و ترکیب آنها با ایده های خوب، محتوای با کیفیت تری را تولید کنید.
با اینکه کلمات کلیدی یک عامل مهم برای تدوین استراتژی محتوا و نقشه راه محتواست ولی نباید تمام استراتژی را بر اساس کلمات کلیدی نوشت.
کلمات کلیدی خود را جذاب و با ایده های نو انتخاب کرده و در یک فهرست، دسته بندی و اولویت بندی کنید. برای یافتن کلمات کلیدی مناسب میتوانید از ابزارهایی مانند Keywordtool و Kwfinder استفاده کنید.
۱۳. بررسی رقبا
یکی از مهمترین کارها در بحث تدوین نقشه راه، بررسی رقبا در حوزه کسب و کارتان است. رقبای خود را شناسایی کرده و بررسی کنید که:
- نقاط ضعف و قوت کلی آنها در چیست؟
- از کدام شبکه های اجتماعی بیشتر استفاده میکنند؟
- کمبود محتوای صفحه های اجتماعی آنها چیست؟
- آیا سایت یا وبلاگی برای ارائه مطالب یا فعالیت آنلاین دارند؟
- تمرکز اصلی محتواهای آنها روی چه موضوعی است؟
- بیشتر از چه موضوعاتی در سایت خود استفاده میکنند و دسته بندی آنها چگونه است؟
در اصل، هدف ما از آنالیز رقبای خود آشنایی بیشتر با استراتژی های محتوایی آنهاست تا بتوانیم یک استراتژی و نقشه راه بهتر و با نقص کمتر برای خود تدوین کنیم.
۱۴. عملکرد خود را بسنجید
اعداد و ارقامی را که حاصل تلاش و نتیجه کارتان هست، بدست آورید؛ چون بوسیله این اعداد است که متوجه میشوید که کارتان را به خوبی انجام داده اید یا نه و به درصد موفقیت خود پی میبرید. میتوانید عملکرد سایت و شبکه های اجتماعی خود از قبیل لایک ها، اشتراک گذاری ها، تعداد فالوور ها و… را سنجیده و مورد ارزیابی قرار دهید.
برای سنجش موفقیت خود در وبسایت و میزان تاثیرگذاری محتوا روی مخاطب، میتوانید به آمار موارد زیر توجه داشته باشید:
- تعداد بازید
- تعداد نظرات
- نرخ کلیک CTR
- ترافیک ورودی از طریق گوگل
- زمان ماندگاری در صفحه های سایت
- تعداد اشتراک گذاری ها
- رتبه در بین کلید واژه ها
تمامی این معیار ها را میتوانید توسط گوگل آنالیتیکس، تگ منیجر و سرچ کنسول گوگل مورد سنجش قرار دهید.
شما میتوانید برای ارزیابی این معیارها نیز زمانبندی تعیین کنید و نسبت به اهدافی که در زمان مشخصی به آنها رسیدید، عملکرد خود را بسنجید. مثلا عملکرد سایت و شبکه های اجتماعی خود را به صورت هفتگی یا ماهانه زیر نظر بگیرید.
جمع بندی
به طور کلی میتوان گفت هدف شما از داشتن یک استراتژی تولید محتوای خوب، مشتری سازی و یا تبدیل مخاطبین به مشتری و همچنین افزایش ارتباط با مشتریانی که در حال حاضر دارید، است.
مشتری اگر نباشد، محتوای شما ارزشی ندارد!
از این رو تدوین یک نقشه راه مناسب برای یک فرد یا یک شرکت (مخصوصا اگر وبسایت و یا شبکه اجتماعی داشته باشد) از اهمیت زیادی برخوردار بوده و یک امر ضروری است. داشتن یک استراتژی محتوا به شما کمک خواهد کرد تا بدانید چه کارهایی را در چه زمانهایی در راستای رسیدن به اهداف خود انجام دهید؛ همچنین کمک خواهد کرد تا همراه مخاطبین خود باشید و بهترین مشاور برای آنها خواهید بود.
هدف ما در این مقاله ساخت یک ذهنیت کلی ولی کامل از داشتن استراتژی محتوا (نقشه راه محتوا) بود. استراتژی شما باید کامل باشد، ولی لازم نیست که یک کتاب چند صد صفحه ای در مورد استراتژی محتوایی داشته باشید. فقط کافیست تا اصول گفته شده در این مقاله را بیشتر یاد گرفته و رعایت کنید.
اگر میخواهید خودتان برای کسب و کار خود یک استراتژی قوی تدوین کنید، مستلزم رعایت اصول آن و یادگیری عوامل ذکر شده در این مقاله هستید. ولی اگر قصد این را دارید که کسی دیگر برای شما این کار را انجام دهد، تیم تولید محتوای هنرمیکس میتواند با تعیین یک نقشه راه مناسب و اصولی شما را در رسیدن به اهداف خود و تولید محتواهای با کیفیت کمک کند.
شاید علاقه داشته باشید مقالات زیر را نیز مطالعه کنید
حساب کاربری شما
دنبال چه میگردید
دسته بندی مطالب
آخرین مقالات
-
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
شهریور ۳۰, ۱۳۹۹ -
استراتژی تولید محتوا
شهریور ۱۷, ۱۳۹۹ -
شبکه های اجتماعی
شهریور ۱۰, ۱۳۹۹
ارسال یک پاسخ