شبکه های اجتماعی

تعریف شبکه های اجتماعی
اگر بخواهیم شبکه های اجتماعی را به زبانی ساده تعریف کنیم، میتوان گفت هر ابزار دیجیتالی که به کاربران این امکان را میدهد که به سرعت مطالب را تولید و با مردم به اشتراک بگذارند را شبکه اجتماعی میگویند.
شبکه های اجتماعی طیف گستردهای از وبسایت ها و برنامه ها را در بر میگیرند.
برخی در اشتراک گذاری پیوندها و پیامهای نوشتاری کوتاه تخصص دارند، برخی دیگر برای بهینه سازی و اشتراک عکس و فیلم ساخته شده اند.
شبکه های اجتماعی به معنای تعامل بین افراد است که در آن ها تولید، اشتراک گذاری، تبادل اطلاعات و ایده ها انجام میشود.
آنچه که شبکه های اجتماعی را منحصر به فرد میکند، این است که هم گسترده است و هم نسبتاً بدون سانسور!
هر کسی که به اینترنت دسترسی دارد، میتواند در شبکه های اجتماعی حساب کاربری داشته باشد. کاربران میتوانند از حساب خود استفاده کنند و هر محتوایی که تولید یا انتخاب کردهاند را، به اشتراک بگذارند و محتواهایی که به اشتراک میگذارند، به هر کسی که صفحه یا نمایه کاربر را دنبال میکند، نشان داده میشود.
بازاریابی شبکه های اجتماعی، استفاده از بستر های شبکه های اجتماعی جهت ارتباط با مخاطبان خود برای ایجاد نام تجاری، افزایش فروش و بالا بردن ترافیک وبسایت است؛ به عبارت دیگر، شامل انتشار مطالب فوق العاده شما در پروفایل های شبکه های اجتماعی، گوش دادن و درگیر شدن طرفداران شما، تجزیه و تحلیل نتایج شما و اجرای تبلیغات در شبکه های اجتماعی است.
عمده بستر های شبکه های اجتماعی (در حال حاضر) عبارتند از: فیس بوک، اینستاگرام، توییتر، لینکدین، پینترست، واتس آپ، یوتیوب و اسنپ چت.
همچنین طیف وسیعی از سایت های مدیریت رسانه های اجتماعی وجود دارد که به مشاغل کمک میکند تا از بستر های اجتماعی که در بالا ذکر شده است، بیشترین بهره را ببرند.
به عنوان مثال، هنرمیکس یک وبسایت شامل خدمات مدیریت شبکه های اجتماعی است که میتواند به شما در دستیابی به موفقیت در بازاریابی شبکه های اجتماعی کمک کند. اگر شما میخواهید یک برند بسازید و یا شغل خود را توسعه دهید، ما میخواهیم به شما در این موفقیت کمک کنیم.
تاریخچه شبکه های اجتماعی
ریشهی شبکه های اجتماعی بسیار عمیق تر از آنچه که تصور میکنید، میباشد. اگرچه به نظر میرسد یک روند جدید است، اما سایت هایی مانند فیس بوک، نتیجه طبیعی توسعه شبکه های اجتماعی طی سال ها میباشد.
نخستین روش های برقراری ارتباط در مسافت های بزرگ، استفاده از مکاتبات کتبی توسط یک شخص به شخص دیگر بود.
در سال ۱۷۹۲، تلگراف اختراع شد؛ تلگراف این اجازه را میداد پیام ها از مسافت طولانی به مراتب سریع تر از اسب و… تحویل داده شوند. اگرچه پیام های تلگراف کوتاه بود، اما روشی انقلابی برای انتقال اخبار و اطلاعات بودند.
در سال ۱۸۶۵ پست پنوماتیک ایجاد شد؛ این روش راه دیگری را برای ارسال سریع نامه ها بین گیرندگان ایجاد کرد. پست پنوماتیک، از لولههای هوای تحت فشار در زیر زمین، برای حمل کپسول از یک ناحیه به ناحیهی دیگر، استفاده میکند.
زمانی که تلفن و رادیو کشف شدند، دو کشف مهم بشر به حساب میآمدند. هر دو فناوری، امروزه در حال استفاده هستند؛ اگرچه نسخه های مدرن، بسیار پیشرفته تر از نسخه های قبلی خود میباشند. خطوط تلفن و سیگنالهای رادیویی به مردم این امکان را میدادند که از مسافتهای طولانی، به صورت فوری ارتباط برقرار کنند؛ چیزی که قبلاً بشر هرگز تجربه نکرده بود.
در قرن بیستم، فناوری، خیلی سریع شروع به تغییر کرد. پس از ایجاد اولین فوق رایانه ها در دهه ۱۹۴۰، دانشمندان و مهندسان شروع به ایجاد راه هایی برای ایجاد شبکه بین آنها کردند که این عمل، بعداً منجر به تولد اینترنت شد.
اولین شکل اینترنت مانند CompuServe در دهه ۱۹۶۰ توسعه یافت. فرم های ابتدایی ایمیل نیز در این مدت ساخته شده اند. از دهه ۷۰، فناوری شبکه بهبود یافته بود و UseNet در سال ۱۹۷۹ به کاربران امکان برقراری ارتباط از طریق یک خبرنامه مجازی را فراهم کرد.
از دهه ۱۹۸۰ رایانه های خانگی رایج تر، و شبکه های اجتماعی پیشرفته تر میشدند. گپ های اینترنت یا IRC، برای اولین بار در سال ۱۹۸۸ مورد استفاده قرار گرفتند و این محبوبیت خوب تا دهه ۱۹۹۰ میلادی ادامه داشت.
اولین سایت شناخته شده در حوزه شبکه های اجتماعی، وبسایت شش درجه بود که در سال ۱۹۹۷ ایجاد شد و این امکان را برای کاربران فراهم کرد تا یک حساب کاربری برای خود ایجاد کنند و با سایر کاربران دوست شوند. در سال ۱۹۹۹، اولین سایت های وبلاگ نویسی محبوب شدند، و این احساس اجتماعی رسانه ای ایجاد شد که امروزه هنوز هم محبوب است.
پس از اختراع وبلاگ نویسی، شبکه های اجتماعی شروع به رکورد زدن در محبوبیت کردند. سایت هایی مانند MySpace و LinkedIn در اوایل دهه ۲۰۰۰ برجسته تر شدند و سایت هایی مانند Photobucket و Flickr به اشتراک گذاری عکس آنلاین کمک کردند. YouTube در سال ۲۰۰۵ منتشر شد و روشی کاملاً جدید برای ارتباط و اشتراک گذاری ویدیو با یکدیگر، در مسافت های بزرگ ایجاد کرده بود.
تا سال ۲۰۰۶، فیس بوک و توییتر هر دو در سراسر جهان در دسترس کاربران قرار گرفتند. این سایت ها، برخی از محبوب ترین شبکه های اجتماعی در اینترنت هستند. سایت های دیگری مانند Tumblr، Spotify، Foursquare و Pinterest نیز برای پر کردن حفره های خاص شبکه های اجتماعی، شروع به کار کردند.
امروزه سایت ها و شبکه های اجتماعی، بسیار زیاد هستند و بسیاری از آنها میتوانند با هم ارتباط برقرار کنند تا امکان ارسال متقابل فراهم شود. این امر، محیطی را ایجاد میکند که رسانه های اجتماعی بتوانند تعداد کاربران خود را، بدون آسیب رساندن به صمیمیت ارتباط بین افراد، به حداکثر تعداد برسانند.
ما فقط میتوانیم این حدس را بزنیم که آینده شبکه های اجتماعی در یک دهه یا حتی ۱۰۰ سال آینده چگونه خواهند شد، اما در مورد طول عمر آنها، به وضوح روشن است که تا زمانی که انسان ها زنده هستند، به شکل های گوناگونی وجود خواهند داشت.
شبکه های اجتماعی چگونه کار میکنند؟
از آنجا که شبکه های اجتماعی انواع مختلفی از وبسایت ها و برنامههای کاربردی را پوشش میدهند، عملکرد این ابزارها نیز متفاوت است. با این حال، اکثر آنها با ایجاد یک پروفایل که معمولاً شامل یک نام و آدرس ایمیل کاربر است، شروع میشوند.
پس از ایجاد پروفایل، کاربران میتوانند محتوا را تولید کنند و به اشتراک بگذارند. به عنوان مثال، یک کاربر اینستاگرام با یک حساب کاربری جدید میتواند از آن برای اشتراک گذاری عکس و شرح خود استفاده نماید. علاوه بر ایجاد محتوا برای نمایه (پروفایل) خود، کاربران شبکه های اجتماعی میتوانند افراد دیگری را پیدا کنند که میخواهند محتوای آنها را دنبال کنند یا درباره آنها اظهار نظر کنند.
بسته به نوع شبکه های اجتماعی، کاربر ممکن است کاربر دیگری را “دنبال کند”؛ آنها را به عنوان “دوست” اضافه کند یا ممکن است آنها را در صفحه کاربر دیگری “مشترک” کند.
رسانه های اجتماعی غالباً از “فیدها” استفاده میکنند که به کاربران امکان میدهد از طریق محتوا حرکت کنند. شرکت های شبکه های اجتماعی بر اساس داده های نمایه کاربر، از الگوریتم هایی استفاده میکنند تا محتوا و نظم ظاهر شده در آن را تعیین کنند.
-
خلاصهای از بازاریابی شبکه های اجتماعی
همراه با تولد شبکه های اجتماعی، بازاریابی آنها نیز شروع شد. مشاغل برای ایجاد ترافیک در وب سایت های خود و بالا بردن فروش، محتوای خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک میگذاشتند. اما شبکه های اجتماعی به دلایلی فراتر از اینکه محلی برای پخش محتوا باشند، ایجاد شده اند.
امروزه مشاغل، از شبکه های اجتماعی به صورت بیشمار و با روش های مختلفی استفاده میکنند.
به عنوان مثال:
- شغلی که میخواهد چگونگی عملکرد، میزان دستیابی، تعامل و فروش خود را، با یک ابزار تحلیلی (تجزیه و تحلیل رسانه های اجتماعی)، در شبکه های اجتماعی مورد ارزیابی قرار دهد.
- شغلی که میخواهد از طریق تبلیغات هدفمند در شبکه های اجتماعی، به مقیاس خاصی از مخاطبان و مشتزیان برسد.
- و…
به طور کلی، اینها معمولاً به عنوان مدیریت شبکه های اجتماعی نیز شناخته میشوند.
-
پنج ستون اصلی بازاریابی شبکه های اجتماعی
۱- استراتژی
قبل از اینکه مستقیماً سراغ اشتراک گذاری محتوا بروید و چیزی را در رسانه های اجتماعی منتشر کنید، ابتدا قدمی به عقب بردارید و وسیع تر نگاه کنید؛اولین قدم این است که در مورد استراتژی رسانه های اجتماعی خود فکر کنید.
- اهداف شما چه چیزهایی هستند؟
- چگونه شبکه های اجتماعی میتوانند به شما در دستیابی به اهداف تجاری خود کمک کنند؟
برخی از مشاغل برای دیده شدن نام برند خود، از شبکه های اجتماعی استفاده میکنند؛ برخی دیگر، از آن برای هدایت ترافیک وبسایت و فروش محصولات یا خدمات استفاده میکنند. شبکه های اجتماعی همچنین میتوانند به شما در ایجاد تعامل در مورد برند خود و همچنین به عنوان یک کانال پشتیبانی برای مشتریان، کمک کنند.
- می خواهید روی کدام بستر از شبکه های اجتماعی تمرکز کنید؟
عمده بستر های شبکه های اجتماعی، که در بالا نیز به آنها اشاره شد، فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، لینکدین، پینترست، یوتوب و اسنپ چت هستند که در ادامه شما را با برخی از این شبکه ها آشنا خواهیم کرد. همچنین بستر های کوچکتر و به روزتری مانند تامبلر، تیک تاک و بستر های پیام رسان اجتماعی مانند تلگرام، واتس آپ و وی چت نیز وجود دارند.
هنگام شروع کار، بهتر است بسترهایی را انتخاب کنید که مخاطب هدف شما بیشتر در آنها فعالیت میکند.
- چه نوع محتوایی را میخواهید به اشتراک بگذارید؟
- چه نوع محتوا، مخاطب مورد نظر شما را به بهترین وجه جذب میکند؟
- و …
ناگفته نماند که لازم نیست همیشه برای خود استراتژی ثابتی داشته باشید؛ میتوانید استراتژی خود را با توجه به عملکرد و بازخورد مخاطبان، تغییر دهید.
۲- برنامهریزی و انتشار
انتشار در شبکه های اجتماعی به آسانی اشتراک گذاری یک پست وبلاگ، یک تصویر یا یک فیلم در یک بستر شبکه اجتماعی است. اما شما میخواهید به جای ایجاد و انتشار مطالب به صورت خودجوش، زمان انتشار مطالب خود را از قبل برنامه ریزی کنید و به عبارتی دیگر، تقویم محتوایی بنویسید.
همچنین برای به حداکثر رساندن بازدید پروفایل خود در شبکه های اجتماعی، باید مطالب بسیار خوبی را که مخاطب شما دوست دارد، در زمان بندی مناسب و با توجه به ترافیک حضور مخاطبین منتشر کنید؛ در واقع شما باید مدیریت شبکه اجتماعی را نیز یاد بگیرید.
۳- گوش دادن و تعامل
با پیشرفت کسب و کار و شبکه های اجتماعی شما، مکالمات مربوط به نام تجاری شما نیز افزایش مییابد. مردم در مورد پست های شبکه های اجتماعی شما اظهار نظر میکنند، شما را در پست های خود برچسب گذاری میکنند و یا مستقیماً به شما پیام میدهند؛ حتی ممکن است افراد بدون اطلاع شما، در مورد برند شما در شبکه های اجتماعی صحبت کنند.
بنابراین شما میتوانید مکالمات در مورد نام تجاری خود را کنترل کنید. اگر واکنش ها مثبت باشند، شما از آن ها لذت میبرید و برای بهتر شدن تلاش میکنید؛ در غیر این صورت، میتوانید قبل از وخیم تر شدن اوضاع، مشکلات را بررسی کرده و وضعیت را اصلاح کنید.
شما همیشه باید آماده به گوش و هشیار باشید تا هر چه در مورد کسب و کارتان میشنوید و میبینید (چه خوب و چه بد)، در کنترلتان باشد؛ چرا که شبکه های اجتماعی دنیای بسیار گسترده ای دارند.
۴- تجزیه و تحلیل
بعد از مدتی، شما باید شبکه های اجتماعی خود را تجزیه و تحلیل کنید؛ باید بدانید که بازاریابی شبکه های اجتماعی شما چگونه انجام میشود.
آیا نسبت به ماه گذشته، در رسانه های اجتماعی به مخاطبان بیشتری رسیده اید؟
ماهانه چقدر نظر و پیشنهاد دریافت کرده اید؟
چند نفر از هشتگ نام تجاری شما در پست های شبکه های اجتماعی خود استفاده کرده اند؟
و …
خود شبکه های اجتماعی، سطح کلی چنین اطلاعاتی را ارائه میدهند. همچنین برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد تجزیه و تحلیل ها، میتوانید از بعضی از ابزار های جانبی نیز استفاده کنید.
۵- تبلیغات
هنگامی که بودجه بیشتری برای رشد بازاریابی در شبکه های اجتماعی خود دارید، زمینه ای که میتوانید در نظر بگیرید، تبلیغات شبکه های اجتماعی است. تبلیغات به شما کمک میکند تا به مخاطبان بیشتری نسبت به کسانی که شما را دنبال میکنند، برسید.
شما میتوانید بر اساس علایق، رفتارها و موارد دیگر، مخاطبان هدف ایجاد کنید.
انواع شبکه های اجتماعی
تعداد شبکه های اجتماعی که در حال حاضر در حال فعالیت هستند، زیاد میباشد. در ادامه به برخی از بستر های برتر و تاثیر گذار اشاره کرده ایم.
۱- فیس بوک (Facebook)
فیس بوک یک سایت و شبکه اجتماعی است که ارتباط و اشتراک گذاری آنلاین با خانواده و دوستان را برای شما آسان میکند. فیس بوک در سال ۲۰۰۴ توسط مارک زاکربرگ ایجاد شد. امروزه، فیس بوک یکی از بزرگترین شبکه های اجتماعی جهان است و نزدیک به ۲ میلیارد کاربر در سراسر جهان دارد.
اگرچه فیس بوک به عنوان راهی برای برقراری ارتباط یا ارتباط مجدد با دوستان قدیمی طراحی شده بود، اما به سرعت تبدیل به راهی عالی برای کسب و کار ها شد که توانستند مخاطبان را از نزدیک، هدف قرار دهند و تبلیغات را مستقیماً روی کاربران انجام دهند.
به اشتراک گذاشتن عکس ها، پیام های متنی، فیلم ها و… در فیس بوک، آن را ساده و جذاب کرده است. فیس بوک یک سایت سرگرم کننده است و یک بستر منظم روزانه، برای بسیاری از کاربران میباشد.
۲- توییتر (Twitter)
در سال ۲۰۰۶، جک دورسی (بنیانگذار توییتر) ایده ای داشت؛ او یک بستر ارتباطی مبتنی بر پیام کوتاه ایجاد کرد که در آن کاربران میتوانند وضعیت خود را شرح دهند.
توییتر در بین دانشگاهیان و دانشجویان، سیاست گذاران، سیاستمداران و عموم مردم رواج یافته است. در ابتدا بسیاری از کاربران تلاش میکردند تا بدانند که توییتر چیست و چگونه میتوانند از آن استفاده کنند، اما اکنون به یکی از شبکه های اجتماعی پر مخاطب در دنیا تبدیل شده است.
یکی از ماهیت های جالب توجه توییت ها، این است که عموما کوتاه هستند و به همین دلیل در بین کاربرانی که مایل به خواندن موارد طولانی در صفحه نیستند، به طور گسترده استفاده میشود.
توییتر این امکان را به شما میدهد که:
- با تهیه پیوندهایی(لینک) به داستانهای وبلاگ، مقالات ژورنال و موارد جدید، تحقیقات خود را به راحتی ارتقا دهید.
- از طریق توییتر، سریعتر به تعداد زیادی از دنبال کنندگان میرسید.
- کارهای سایر رقیبان حوزه خود را دنبال کنید.
- با رقبا و افراد دنبال کننده خودتان، ارتباط برقرار کنید.
- از آخرین اخبار و تحولات روز آگاه باشید و آن را با دیگران به اشتراک بگذارید.
- دست یابی به مخاطبان جدید.
- به دنبال بازخورد در مورد کار خود باشید و به دیگران بازخورد دهید.
- بحث و گفتگو در مورد رویدادها را دنبال کنید؛ به عنوان مثال، کنفرانس هایی که نمیتوانید حضوری در آنها شرکت کنید.
- بیان کنید که شما به عنوان یک شخص(یا تیم)، چه کسی هستید و چه جایگاهی دارید.
۳- لینکدین (LinkedIn)
این سایت در سال ۲۰۰۲ تأسیس شده و محلی برای ارتباط حرفه ای با همکاران گذشته و فعلی، افزایش تعداد ارتباطات تجاری، بحث در مورد ایدههای تجاری، جستجوی شغل و جستجوی استخدام های جدید است.
لینکدین در بین کسب و کارها بسیار محبوب است؛ کاربران لینکدین پروفایلهای حرفه ای و شبیه به رزومه ایجاد میکنند که به سایر اعضای سایت اجازه میدهد اطلاعات بیشتری در مورد پیش زمینه کسب و کار، حوزه های تخصص خود و گروه ها یا سازمان هایی که متعلق به آنها هستند، کسب کنند.
- آیا شما یک مدیر بازاریابی در یک شرکت بزرگ هستید؟
- یک فروشگاه کوچک محلی را اداره میکنید؟
- دانشجویی هستید که به دنبال اولین شغل خود میباشد؟
لینکدین برای هر کسی که علاقهمند به زندگی حرفه ای، جستجوی فرصت های جدید برای رشد شغل خود و به دنبال ارتباط با دیگر متخصصان میباشند، بستری مناسب است.
از آنجایی که لینکدین کاملاً شبیه به سایت های شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک است، استفاده از آن نیز به راحتی دیگر سایت های این حوزه میباشد.
۴- یوتیوب (YouTube)
یوتیوب یک وبسایت به اشتراک گذاری ویدیوی رایگان است که تماشای فیلم های آنلاین را آسان میکند. شما حتی میتوانید فیلم های خود را ایجاد کرده و بارگذاری کنید تا با دیگران به اشتراک بگذارید.
با آنکه یوتیوب در سال ۲۰۰۵ ساخته شده، ولی اکنون به یکی از محبوب ترین وبسایت هایی تبدیل شده است که بازدید کنندگان آن، هر ماه حدود ۶ میلیارد ساعت فیلم تماشا میکنند.
یکی دیگر از دلایل محبوب بودن یوتیوب، این است که تمام مراحل تولید محتوا و اشتراک گذاری آن، توسط کاربر انجام میپذیرد.
آیا YouTube برای همه مناسب است؟
با توجه به محتوای بسیار زیادی که در یوتیوب به اشتراک گذاشته شده، لازم به ذکر است که همهی فیلم های یوتیوب برای تمام سنین مناسب نیست؛ به خصوص برای کودکان زیر ۱۳ سال.
با این حال، ابزارهایی وجود دارند که میتوانید از آنها بعنوان سپر ایمنی استفاده کنید و فیلم ها و محتواهایی را که دوست ندارید، محدود کنید.
۵- اینستاگرام (Instagram)
اینستاگرام یک سرویس شبکه اجتماعی رایگان و بسیار محبوب است که متکی بر اشتراک عکس و فیلم ساخته شده است. اولین بار در اکتبر ۲۰۱۰ در سیستم عامل iOS راه اندازی شد، و در آوریل ۲۰۱۲ برای سیستم عامل اندروید نیز در دسترس قرار گرفت؛ در همان زمان بود که فیس بوک (مارک زاکربرگ) این سرویس را خریداری کرد.
طی چند سال گذشته اینستاگرام رشد چشمگیری داشته است؛ از یک میلیون کاربر در دسامبر ۲۰۱۰، به بیش از یک میلیارد کاربر در سال ۲۰۱۸ رسیده است!
اگر جزو آن یک میلیارد نفر در اینستاگرام نیستید، ممکن است بخواهید دوباره تجدید نظر کنید. این برنامه فرصتی عالی از هر بعد برای شماست؛ میتوانید برای خودتان در پروفایلتان تولید محتوا بکنید، مطالب و کارهای دوستان خود را دنبال کنید، میتوانید افراد مشهور یا شخصیت های سیاسی مورد علاقه خود را پیدا کرده تا عکس های ساده و صمیمانه (غیر رسمی) از زندگی روزمره آنها را ببینید.
اینستاگرام همانند اکثر برنامه های شبکه های اجتماعی، این قابلیت را دارد تا کاربرانی را که به آنها علاقه دارید، دنبال کنید.
اینستاگرام علاوه بر قابلیت اشتراک عکس ها و فیلم های معمولی که به طور دائمی در صفحه شما میمانند، از استوری (Stories داستانها) نیز پشتیبانی میکند. اگر از اسنپ چت استفاده کرده باشید، با این موارد آشنا خواهید بود.
استوری ها به شما کمک میکنند یک یا چند عکس و یا کلیپ ویدیویی را به صورت سری (متوالی) ارسال کنید. استوری ها تا ۲۴ ساعت میمانند و بعد از آن قابل مشاهده نخواهند بود.
گذشته از این، اینستاگرام همچنین از پیام رسانی مستقیم پشتیبانی میکند تا بتوانید به صورت خصوصی با دوستان و افراد دیگر گفتگو کنید.
اینستاگرام بستری مناسب برای پیشرفت کسب و کارتان نیز میباشد؛ در کشور عزیز ما ایران، بسیار جا افتاده است و کاربران بسیار زیادی دارد که از امکانات آن استفاده میکنند و علاوه بر نشان دادن کسب و کار خود، درآمد بسیار خوبی را هم کسب میکنند که این، مستلزم داشتن اطلاعاتی در مورد اینستاگرام مارکتینگ میباشد.
سخن پایانی
اکثر مشتریان شما در شبکه های اجتماعی حضور دارند. شما این موضوع را میدانید، به همین دلیل برای ارتباط با مخاطبان هدف خود، استفاده از شبکه های اجتماعی، ضروری است. اما چگونه میتوانید به بهترین نحو از آنچه شبکه های اجتماعی برای شما ارائه میدهند، بهره ببرید؟!
یا باید به تنهایی در مورد تمامی آمار و ارقام، برنامه ریزی مشخص و متفاوت برای هر یک از رسانه ها، تعیین زمان بندی مناسب برای هر کدام از شبکه ها و… و به طور کلی یک استراتژی و تقویم محتوایی دقیق تنظیم کنید، و یا میتوانید این کار مهم و سرنوشت ساز را به یک تیم معتبر و حرفه ای، که مدت زمان زیادی را در حوزه این فرآیندها تجربه کرده، بسپارید.
شاید علاقه داشته باشید مقالات زیر را نیز مطالعه کنید
حساب کاربری شما
دنبال چه میگردید
دسته بندی مطالب
آخرین مقالات
-
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
شهریور ۳۰, ۱۳۹۹ -
استراتژی تولید محتوا
شهریور ۱۷, ۱۳۹۹ -
شبکه های اجتماعی
شهریور ۱۰, ۱۳۹۹
ارسال یک پاسخ